VYÖHYKETERAPIAN PÄÄPERIAATTEET
Vyöhyketerapia on ikivanha hoitomuoto, jossa ajatellaan, että ihmisen keho on pienoiskoossa heijastuneena jalkapohjiin ja jalkateriin. Jokaisella elimellä ja kehonosalla on tietyt heijastealueensa jalassa. Häiriö jossakin osassa kehoa tuntuu vastaavassa jalan heijastekohdassa painallusarkuutena tai rakenteellisena kudosmuutoksena. Vyöhyketerapian tarkoituksena on hieromalla jalassa olevia kipeitä paikkoja poistaa niissä oleva arkuus ja sitä kautta itse kohde-elimessä oleva häiriö.

Suositus hoitoaika 60 min

Erittäin rentouttava vyöhykkeelinen kasvohieronta käydään myös päänahka ja niskan vyöhykkeet.

Hoito tehdään puhtaalle iholle käyttäen luomu rypäleöljyä mahdollisuus toivoa myös aromaattisena hierontana.

kesto n.25 - 30 min
voi liittää toisen hoitoon.

Vyöhyketerapia on ikivanha hoitomuoto, jolla voidaan elvyttää kehon erilaisia häiriöitä. Refleksologia nimitystä käytetään koko kehon vyöhyketerapiasta, jossa käsitellään koko kehoa, ei yksin jalkateriä. Ihmisellä on useita heijastejärjestelmiä eri puolilla kehoa esimerkiksi jaloissa, käsissä, korvissa, selässä ja päässä. Hoidossa stimuloidaan keholla olevia heijasteita sormin tai vyöhykepuikoilla.

Hoidot tasapainottavat ja elvyttävät kehon omia parantavia voimavaroja.

Hyviä hoitotuloksia on saatu esim. aineenvaihduntaongelmissa, erilasissa jännitystiloissa, stressissä, unettomuudessa, tuki- ja liikuntaelinongelmissa, migreenissä, vaihdevuosiongelmissa, lapsettomuudessa jne. jne. Hoito kannattaa tehdä kerran viikossa, akuuteissa tapauksissa useamminkin.

Suositus hoito aika 60 min
Yhdistä vyöhykekasvohieronta tai meridiaani jalka- ja käsihietonta.

Sidekudoshieronta voidaan yhdistää vyöhyketerapiahoitoon.

Asiakas makaa hoitopöydällä ja hieroja tekee vetoja, joilla voi tutkia sidekudoksen kunnon. Huonosti liikkuvat kohdat paljastavat ongelmat. Kovat, turvonneet kohdat vapautetaan jännitystiloista pehmittämällä kudossäikeitä sormilla.

Sidekudoshierontaa käytetään hoitona verenkiertohäiriöihin, lihasjännityksiin, urheiluvammoihin, katkokävelyyn, migreeniin ja vatsan sekä suoliston toiminnallisiin häiriöihin. Sidekudoshierontaa ei anneta jos asiakkaalla on jokin ihosairaus, kasvain, tulehdus, tuore vamma, verenvuototauti tai hän on raskaana.

Vyöhyketerapiahoito saa aikaan elimistön puhdistautumista, keho laittaa kuona-aineita liikkeelle ja tästä voi aiheutua oireita ja monenlaisia reaktioita, joko heti käsittelyn aikana tai käsittelyn jälkeen. Aluksi olo voi tuntua tilapäisesti jopa huonommalta, mutta tätä ei tule pelästyä, reaktio on merkki paranemisesta. Käsittelyn jälkeen olisikin hyvä juoda runsaasti vettä ja antaa kehon levätä.

Jaa tämä sivu